*** مرکز تماس کیان پرداز : 02191006670 (15 خط) ***

تکنیک های بازاریابی حضوری

مزایای فروشگاه زنجیره ای در یک نگاه:

بازاریابی حضوری در واقع نوعی از بازاریابی مستقیم است که برای معرفی محصول یا خدمات یک شرکت، توسط افرادی و با هدف بازاریابی انجام میشود. به زبان ساده تر، در این مارکتینگ، بازاریابان به صورت مستقیم با افراد ملاقات میکنند و سعی در جذب آنها به عنوان مشتری دارند. به جرات میتوان گفت که بازاریابی حضوری (Face To Face Marketing) یکی از قدیمی‌ترین و ابتدایی‌ترین روشی است که بازاریابان از آن استفاده می‌کنند.

بازاریابی حضوری فرصتی عالی برای ایجاد یک ارتباط شخصی با مشتری است. این روش باعث ایجاد احساس قدردانی در مشتری شده و از طرفی احتمال فروش را افزایش می‌دهد. وقتی به آخرین و مهم‌ترین چالش‌های مشتری خود گوش می‌دهید و سپس راه‌حل‌هایی ارائه می‌کنید که محصول و خدمات شما به رفع این چالش‌ها کمک می‌کند، در واقع یک رابطه بلندمدت و مستحکم را ایجاد کرده‌اید.

یک فروشنده و یا بازاریاب حرفه ای تلاش می کند بیشتر از آنکه حرف بزند، به حرف های مشتری گوش کند تا بتواند آنطور که مشتری انتظار دارد صحبت کند و آن چیزی را بگوید که مشتری دوست دارد بشنود.
فروشنده ای که هنر گوش دادن فعال را نداشته باشد، صحبت های مشتری را نمی فهمد، مدام صحبت های او را قطع می کند و این کار علاوه بر ناراحت کردن مشتری، این امکان را به فروشنده نمی دهد تا در فروش حضوری خودش موفق باشد.

به نظر می رسد که بازاریابی حضوری هنوز یکی از روش های قوی و منجر به اعتماد می باشد که میتوان از آن به عنوان قوی ترین روش بازاریاب در دنیا اشاره کرد ؛در یک مطالعه مشخص شد که 85% از کاربران اعتقاد دارند جلسات حضوری برای ایجاد یک رابطه بلندمدت ضروری است. بازاریابی حضوری باعث ایجاد حس ارزشمند بودن در مشتری می‌شود. چون در مدت بازاریابی F2F، افکار او شنیده شده و بلافاصله نیز به سوالاتش پاسخ داده می‌شود.

بازاریابی حضوری بینشی ارزشمند از نیازها، دردها، چالش‌ها و خواسته‌های مشتری هدف به شما می‌دهد. گوش دادن به سوالات مشتری، توجه به واکنش‌ها و اعتراضاتشان می‌تواند به شکل‌دهی استراتژی‌های بازاریابی و فروش کسب‌وکارها در آینده کمک بزرگی کرده و از طرفی به درک نیازهای مشتری نیز کمک می‌کند. شناخت بهتر مشتری، یعنی تدوین استراتژی و برنامه بازاریابی که می‌تواند جامعه بزرگ‌تری را با دقت بیشتری هدف قرار داده و محصول و خدماتی را تولید کند که به رفع نیاز و خواسته مشتری کمک بزرگی می‌کند.

بازاریابی حضوری از طریق جلسات یک‌به‌یک با مشتریان احتمالی و رویدادها، بستری برای به نمایش‌ گذاشتن کسب‌وکار فراهم کرده به طوری که محصولات و خدمات بیشتر در معرض دید باشند. در نتیجۀ این امر، آگاهی از برند افزایش یافته و در عین حال نیز به ایجاد و توسعه اعتماد در مشتری کمک می‌کند.

چند نکته کوتاه ،مهم  و عملیاتی در بازاریابی حضوری

-بهترین کار در بازاریابی حضوری پرسیدن سوالاتی است که مشتری را با نیاز های خودش آشنا می‌کند. اینکه از او بپرسید، آیا تا به حال از محصول شما استفاده کرده است؟ اگر استفاده کرده است چه مشکلاتی داشته و آیا برطرف شده است ؟ و سوالاتی شبیه این

. بازاریابی حضوری را می‌توانید به دیجیتال مارکتینگ گره بزنید و از هر دو روش برای جذب مشتریان جدید و به حداکثر رساندن فروش استفاده کنید.

  • -سعی کنید بیشتر از اینکه حرف بزنید، به مشتری گوش دهید. در این میان می‌توانید شناخت کاملی از او پیدا کرده و بهترین محصول و خدمات را پیشنهاد کنید.
  • -همیشه کاتالوگ یا راهنمای محصولات را همراه داشته باشید. برای معرفی بهتر به آن‌ها نیاز دارید.

-بازاریابی حضوری این فرصت را به کسب‌وکارها می‌دهد تا به مصرف‌کنندگان و مشتریان در تصمیم‌گیری برای خرید کمک کنند. بنابراین باید مطمئن شوید که بازاریابان حضوری شما تمامی اطلاعات لازم برای معرفی برند، محصول و خدمات را دارند 

-متاسفانه خیلی از افراد و فروشنده ها معنقد هستند که فروشنده خوب باید بتواند زیاد حرف بزند. اما این تصور نادرستی است و فروشنده خوب باید بتواند خوب حرف بزند، نه زیاد.

-در فروش حضوری یکی از مولفه های مهم، شناخت تیپ شخصیتی و تیپ رفتاری طرف مقابل است و هر چه فروشنده بر این موضوع تسلط بیشتر و بهتری داشته باشد، می تواند تاثیرگذاری بیشتری بر روی مخاطب خودش داشته باشد و او را راحت تر و سریع تر متقاعد کند.

-مانطور که می‌دانید احساس، سنگ بنای انواع مختلف بازاریابی است. بدون درگیر کردن احساس مشتریان، احتمالا پاسخ مناسبی هم دریافت نخواهید کرد. با این وجود چگونه در بازاریابی حضوری موفق باشیم؟ ابتدا بهتر است مفهوم احساسات در تبلیغات را درک کنید.

سخن پایانی

بازاریابی حضوری شیوه‌ای است که در آن پیدا کردن مشتری به صورت میدانی یا چهره به چهره انجام می‌شود. در این نوع بازاریابی جلسه یا جلساتی با مشتری برای آشنایی با محصول و خدمات برگزار می‌شود. البته این شیوه در کنار بازاریابی آنلاین انجام می‌شود و به نوعی این دو روش مکمل یکدیگر هستند. با این اوصاف چگونه در بازاریابی حضوری موفق باشیم؟ در این مطلب سعی کردیم راهکارهایی را برای موفقیت در این حوزه مطرح کنیم. یکی از این راهکارها، تقویت مهارت ارتباط اجتماعی است. یک بازاریاب حضوری علاوه‌بر دانش تخصصی این حوزه، باید مهارت برقراری ارتباط صحیح با مشتریان را هم داشته باشد. همچنین باید تسلط کافی روی اطلاعات مرتبط با حیطه کاری خود بگیرد.